Önbizalom

Bízni magadban az egyik legnagyobb érték és erő!

  • Az önbizalom megmutatja, hogy mennyire bízol a képességeidben, a saját tudásodban. Légy tisztában a tudásoddal, az egyedig képességeiddel. Tudd, hogy egyedi, megismételhetetlen, értékes része vagy a létezésnek. A csoda Te magad vagy!
  • Megmutatja, hogy mennyire fontos számodra mások véleménye, vagy ítélete. Mennyien vannak, akiknek az életét, a döntéseit a mások véleménye befolyásolja, és irányítja ezen keresztül az életét! Mindig azokra hallgass, akik már eljutottak oda, ahova te is szeretnél eljutni. Vedd észre, hogy kik azok, akiknek kiadtad a kezedből az irányítást? Vedd ezt vissza! Ez a te életed!
  • Mennyire hagyod magad eltántorítani mások nézőpontjai alapján? Mennyire vagy képes önállóan és könnyedén meghozni egy választást? Vagy nehezen választasz számodra fontos dolgokat is, és hagyod, hogy mások megmondják számodra mi a jó és helyes döntés?
  • Mennyire engeded meg másoknak, hogy a választásaidat elértéktelenítsék?
  • Mennyire vagy képes felvállalni a felelősséget a saját életedben hozott választásaidért, vagy inkább mindenben a rendszert hibáztatod, a kormányt, vagy éppen rajtad kívülállókat? Bármilyen problémát is látsz életed bármely területén, tudnod kell, hogy azt te magad hoztad létre. Így aztán a megoldási lehetőség is nálad van! Vállalj felelősséget Önmagadért, és döntéseidért!
  • Mennyire látod a saját életed pozitívan? Amennyiben számodra fontos döntés előtt állsz, olyankor mindig a legrosszabbra számítasz, el mered elképzelni, hogy igen neked is sikerülhet, vagy könnyebb belemenni abba, hogy úgysem fog sikerülni, és könnyebb el sem kezdeni? Kell tudnod látni a pozitív végkimenetelt, ahhoz, hogy elindulj az úton! Ahhoz, hogy létrejöjjön bármi is, lépned kell, cselekedned kell!
  • Mindig kövesd a belső örömödet! Ez legyen a te iránytűd, és vezessen az utadon! Nézd át mindig a napjaidat, hogy mennyi időt töltesz el örömben? Próbálj minél többször olyan tevékenységekben jelen lenni, amelyben azt érzed, hogy energiában vagy, hogy pezseg a véred, és megszűnik az idő. Ilyenkor mindig tiszta jelenléttel, lelkesedéssel tudsz részt venni életedben!
  • Soha ne hasonlítgass! Itt ezen a bolygón mindenki különlegesnek és egyedinek születik. Éppen ezért a változásokat mindig önmagad korábbi énjéhez mérd. Ne hasonlítsd magad másokhoz, mert akkor mindig elégedetlen leszel az éppen aktuális helyzeteddel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük