Örömteli létezés!

Létezz örömben, hogy belső fényed beragyoghassa a világot!

Mert a belső öröm, a boldogság, a hála mindig kisugárzik a külvilág felé. Mindig megmutatkozik, egyszerűen elrejthetetlen. Valakinek egész lénye sugározza, és van aki csak a szeme sarkában villantja meg egy-egy tökéletes pillanat erejéig.

Ugyanezen elv alapján a bánat, harag, vagy éppen a gyűlölet is meglátszik mindenkin. Te mit szeretnél, mit lássanak rajtad? Mit lássanak benned? Vagy inkább kérdezhetném azt is, hogy te mit szeretnél látni, és érezni, felfedezni önmagadban? Vajon melyek azok a belső értékek, amik azt a valóságot hozzák létre számodra, amire vágysz? Oh, igen ez valóban az öröm!


Mit is jelent örülni, örömben lenni, létezni? Nos itt nem csak a megszerzett anyagi javak által okozott örömre kell gondolni. Hiszen tudjuk nagyon jól, hogy e világ dolgai sajnos, vagy hála isten, előbb vagy utóbb, de elmúlnak. Viszont, ha megleljük magunkban a belső örömet, boldogságot, akkor ez az érzés, energia már folyamatosan a részünkké válik, és bármilyen helyzetben hozzá tudunk férni, erőt tudunk meríteni belőle.

Ezt az érzést úgy tudod kialakítani magadban, hogy ránézel eddigi életedre és elismered saját magadnak, hogy már mennyi mindenért lehetsz hálás. Mennyi külső és belső változáson mentél már keresztül. Kezdve azzal, hogy itt vagy, megszülettél és folytatva minden mással, ami a te életedben jelen van, létrejött. És itt nem csak anyagi dolgokra kell gondolni, nyilván azok is fontosak, hiszen hozzájárulások az életünkhöz. Hanem itt számba kell venned önmagad belső és külső értékeit.

Mert tudd értékes vagy! És amikor magadra tekintesz egy ítéletektől mentes rácsodálkozó szemüveggel, akkor megjelenik egy belső béke, öröm, ami mosolyt csal a külső világ felé is. Vedd észre magadban ezt a kezdetektől jelen lévő belső örömet, mely folyamatosan lényed állandó és egyedi része. Ezt az örömet csak generálni és fokozni tudjuk a külvilág által okozott valóságos tárgyi dolgokkal, és a természet által nekünk ajándékozott végtelen élményekkel.