A siker útján!

A siker megfogalmazása egyénenként változó. Függ attól, hogy rövid-, vagy hosszú távban gondolkodunk, mi számít fontosnak az életünkben, milyen érzéseink vannak különböző dolgok kapcsán.

Paulo Coelho így fogalmazza meg:

„Mi a siker? Az az érzés, hogy mindennap nyugodt lélekkel fekhetsz az ágyba.” Aki ezzel a megfogalmazással azonosulni tud, rögtön nem tárgyi dolgokra, vagy egy nagyobb pénzösszeg megszerzésére gondol a sikeresség kapcsán, inkább egy nyugodt lelkiállapot elérése, a belső béke megteremtése a célja.

A siker valójában egy energia, mint minden a létezésben. Voltaképpen az az örömteli, könnyed állapot, mely eredményességgel társul. Tehát a választásaink során létrejövő látható, vagy akár láthatatlan eredményeink belső önfeledt örömmel töltenek el. Ezek az apró, vagy akár óriási megvalósulások önmagunk számára adott elismerésével tudjuk növelni erőnket, önbizalmunkat.

A siker mindenki számára mást jelent, sőt olykor saját életszakaszainkon belül is más-mást jelent. Ami minden sikerben közösnek és azonosnak mondható az a benne megjelent öröm.

Mivel a siker önmagunkból indul ki, hiszen mi magunk hoztuk létre. Ezáltal tényként kijelenthetjük, hogy képesek vagyunk akár tönkre is tenni a már elindított folyamatokat.

A siker tönkretétele:

A sikered alapvető korlátai a saját vagy másoktól felvett nézőpontok, vélemények. Ezeknek sajnos nagyon nagy százaléka a tudattalanul futó háttérprogramok. Most jogosan teszed fel a kérdést, hogy az meg mi! Mondok példákat, és érteni fogod.

Példák:

Ez egy hülyeség, ki csinál ilyet! Úgy sem fog sikerülni! A mi családunkban még senki nem csinált ilyet, te se tedd! Mindig meg kell küzdeni mindenért. Senki sem lehet könnyedén sikeres… stb. folytathatnánk, de nem szeretnék lehangolni senkit.

A jó hír az, hogy ezek nagy része nem is a mi saját véleményünk. Az a tapasztalatom az, hogy az ilyen gondolatokat legtöbbször átvesszük olyanoktól, akit sokkal okosabban gondolunk saját magunknál, vagy sokat jelentenek számunkra. A legtöbb ilyen hátráltató elv szüleinktől, nagyszüleinktől, tanárainktól vagy csak a társadalmi köznyelvből származik.

Ilyenkor érdemes ránézni, hogy ezek a hátráltató gondolatok kihez tartoznak egyáltalán. Vagyis ha sokat mondták a szüleid, akkor valószínű inkább az övék, mintsem a tiéd.

Sikeresnek lenni valójában nincs anélkül a biztos belső TUDÁS és ÖNELISMERÉS nélkül, hogy KÉPES VAGYOK RÁ. MEG TUDOM CSINÁLNI! MINDEN SIKERÜL! Amíg a kétséged, félelmeid, bizonytalanságod nagyobb, mint a biztos tudásod, addig a sikered létrejöttét folyamatosan gátolni, megakadályozni fogod.

A benned lévő kételyt, félelmet, bizonytalanságot az önmagad állandó folyamatos elismerése oldja fel végérvényesen.

Merned kell bátran belenézni a vágyaidba a legtitkosabbakba is, mert ezek konkrétan meg fogják tudni mutatni neked az utat. Vezetni fognak a végtelen választások tengerén.

A sikerességedben támogató kapcsolatokból is meríthetsz erőt a továbblépéshez.

Biztos te is találkoztál már az életedben olyan személlyel, aki a jelenlétével folyamatosan próbált elbizonytalanítani. Ennek az az oka, hogy ez a valaki már rengeteg sikertelenséget élt meg, amik miatt már számtalanszor megítélte és bántotta önmagát, így ő már csak ebből az energiából tud támogatni téged. Vedd észre ezeket a kapcsolataidat. Nézd meg ki az, aki tápláló, támogató, együtt örülő energiával közelít feléd. És tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon melyik kapcsolódás az, amelyik közelebb visz a célomhoz?

Így hát kedves barátom most hogy az összegzéshez értünk elmondhatom, hogy a siker csak rajtad múlik. Mindenképpen igazad van. Akkor is ha azt gondolod, hogy te meg tudod csinálni, és akkor is ha nem.